Rocking Rebels Eindhoven
RR Archives - Rebel Teds

In de ouwe boerenleenbank van Liessel, en het aangrensende woonhuis van de kasssier onstond, na dat het geheel verkocht was aan Van Dijks Limonades uit Helmond, een groot horeca pand. Als eerste horeca zat daar Bar Metropole van 1966 tot 1975, maar daarna werd het Bar Parivon, achtereenvolgens geëxploiteerd door Henk Toonen, de familie Wammers en de familie Strijbosch-Van der Wallen tot 1982. Met name in de periode van Oma Wammers hebben we daar heel veel Rockabilly muziek  kunnen horen. Ter referentie: later na 1982 zat hier cafetaria The Pepper. (Hoofdstraat 88-90)

Rocking Rebels

Op 18 Februari 1978, een jaar voor de oprichting van de Rocking Rebels, wordt er door wat mensen uit Beringe een Rock en Roll vereniging opgericht, die een doel nastreeft wat in grote mate overeenkomt wat nu de Rocking Rebels ook doen: het organiseren van Rock en Roll activiteiten, en hoofdzakelijk het regelen van optredens gerelateerd aan de jaren vijftig muziek en Amerikaanse levensstijl. De naam Rebel Teds impliceert ook dat Rockabilly en Teddyboy cultuur hier een heel groot deel vanuit maakt. Crazy Cavan en vele andere grootheden spelen regelmatig bij de Rebel Teds to eind jaren '80. Het was een heuse club met lidmaatschap kaarten, en een clubblad voor zo lang het duurde die nog doorgingen toen de Rocking Rebels alweer in de na-dagen zaten.
In de de regio Liessel - Beringe - Helden-Panningen is hierdoor een grote en levendige community ontstaan die ook veel mensen uit Eindhoven aantrok. Dit dreunt na to ver in de 21e eeuw want na "Happy Days Are Here Again" wordt er ook nog ruim 10 jaar 'American Wheels' (weliswaar door de Peelcruisers) in Asten-Heusden en Kronenburg georganiseerd.

Handje drukken op Tuigdag

Voor Bar Dancing Parivon - Liessel

Theo, Willie, Jan, Maurice, Paul bij Parivon

Cees Mathijssen

AlleyCat - Liessel c.a 1982 met Diana van Zon en Minitank

Bertje van Hout  Okt 1981

Cas en Edith

Ray Cami

Happy Days in 1985

4 April 1987  - Crazy Cavan

23 April 1988 - Crazy Cavan

Crazy Cavan & Rhythm Rockers met wat Rocking Rebels op een doordeweekse dag in Helden Panningen want het zou het laatste optreden zijn.......(1982)

Mr Cool - Crazy Cavan in 1981

Cavan in Parivon 

Cavan in Parivon

Rebel Teds Union Magazine Nr1

Flying Saucers toen nog met Terry Earl (links) en Pete Pritchard (rechts) - 1981

Entreebewijs 1984

Dré, Theo en de kid bij ''de Wieksjlaag'' in Beringe 1986

05-07-1987 Rapiers op Happy Days are here again

Happy Days are here again

Siso Schneider: We came all the way from Switzerland to see Ko & the Cattle Show play during happy days are here again in Beringe. That was in July 1985 and on the photo below it is me on the left and Kees on the right. The band playing in the back is "Those Crazy Bel-Airs" (UK) met Clive Crisell en Kim Crisell, David Privett and Collin (Porkman) Potter.

s


05-07-1987 Happy Days are here again in Beringe,
met dans en zangwedstrijden en een optreden van de Rapiers en de Shakin' Silhouettes

Mobirise

Rebel Teds patch

Voormalig rebel teds lid "Steven YorkshireTed Barnes", nu Bee Bop Rebel met de enige echte Rebel Teds patch zelf gemaakt jaren later !! (Foto Cas / Nelson pub)

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

Landing Page Software