original rebel vlag
Original Rocking Rebels & Friends

Een vrienden klupje wat vaak als ''Elvis Bende'' werd aangeduid, komt in 1978 voor het eerst met de naam Rocking Rebels naar buiten. Er was al regelmatig geboomd over een klupnaam. maar als onze Zeeman de naam Rocking Rebels oppert is iedereen het er wel mee eens. Cas was de eerste met een Rocking Rebels jasje, weliswaar gewoon een spijker jack maar toch... Niet veel later beschilderde hij ook de eerste leren jacks, en in 1979 is er echt sprake van een club.

                                      De plek waar ooit de Vlucht stond

Beste vrienden zitten bij de Rocking Rebels

             

Een van de oudste foto's, we denken 1977 of '78, met rebels in ''de Vluchtheuvel''(de oorspronkelijke naam van de Vlucht ) aan in de Raiffeisenstraat 6.  Aanvankelijk is dit de bouwkeet van de eind jaren 50 gebouwde Metropole - studio M geweest, daarna nog enige tijd fietsenstalling en uiteindelijk in de jaren '60 in gebruik genomen door stichting Vorming Bedrijfsjeugd.  Deze foto (links) is uit de periode dat de Rebels nog geen Rebels heette maar met Elvis Bende werd aangeduid.
Op de foto wel een aantal die we nou nog steeds in de Eindhovense Rock & Roll scene tegen komen, zoals natuurlijk Frans van Dorst, (sunglasses) Kees Verbeek, Bertje van Hout, Marcel die toen al met de handen in het haar zat, Maar ook mensen die we nog maar zelden zien zoals Frans Verhappen met gitaar, Doortje van de Ven.
Ook de foto's hieronder zijn in die periode gemaakt, dus ook voor de Rocking Rebels ontstonden maar ook daar weer een groot aantal bekende uit de Eindhovense Rock & Roll scene van eind jaren 70 begin jaren 80.

Rocking Rebels 1978

Rocking Rebels buiten bij de Vlucht

Kermis 1978 

Rocking Rebels 1979
Pre 'Rocking Rebels Eindhoven' 1979

Marcel, Maurice, Bobby en Cas

De Vlucht 1979

Honeyhush P.B and the Lockheeds

Rock & roll kalender van de Nieuwe Vlucht

De vluchtheuvel

De Vlucht heette eerst ''de vluchtheuvel''

De Vlucht Consumptie

meestal gingen deze op dus zeldzaam

Mini Marske

Maurice

Lambert en Bert

Zeeman, Frans, Cas, 

De foto hieronder, verhaalt een heel "hoofdstuk", van de Ouwe Rocking Rebels: Wij hadden ons ouwe clubhuis de Vlucht, aan de Raffeissenstraat nr 6 in Eindhoven, en daar zat Hotel Corso tegenover.... Die klaagden altijd over geluidsoverlast, en als de wouten dan onze Vlucht binnenkwamen, goed arrogant, werden ze van alle kanten bekogeld, met lege bierflessen. Op een keer vroeg een politie-man waarom dat niet anders kon. Frans zei hem, dat het al een heel verschil zou maken, als ze uit beleefdheid hun PET af zouden doen, ... en dat DEDEN ze daarna ook elke keer.  Zeker toen ze merkte dat er NIKS gegooid werd (Frans had zijn Mannen natuurlijk wel ingelicht!!)..

Enige tijd later kwamen ze 'n keer met een volle bus; 6 man, en uit beleefdheid lieten hun petten in de bus liggen! Dat ging goed en er werd niks gegooid, TOT ze terugkwamen bij hun bus.... ALLE petten waren uit de bus geschoept! haha Toen heb ik nog, als "Eerlijke Vinder", naar het Politieburo gebeld, of er een vindersloon aan vast zat? Nee dus! Een tijdje later zaten we in de Metro (wat later Dynamo werd), en we wilden als herinnering wel wat leuke foto's, met die petten, dus Lange Toon van Esch (ja die van de MacTaple strip) mee naar buiten, om de hoek, in de Kerkstraat, en PRECIES toen Toon afdrukte, kwam er een politiewagen voorbij; de bijrijder zat OMGEKEERD in de auto! Ha de jongen, links op de foto, groet ze nog, "vriendelijk"! In dat witte shirt, rechts van me is Peter Jansen. Jan Kanbier in da witte bloesje had er ook een op, maar hield em vlug omlaag.... Schijterd! Haha.. dus NU snappen jullie ook, waarom de rest, Inclusief Eef Berg zo staat te glunderen, op deze foto.. ha Enne: Gestolen goed, gedijt dus WEL, zelfs na 38 jaar nog! Yippie!!

Rocking Rebels

buiten bij de Vlucht

Willie v.d. Sande

Willy 

Frans, Jaguar, Greg

Harry van Loon

Gestel en Harry 

Haar in de plooi

i

on our way to Brean Sands weekender 1989

Weston-super-Mare (1989).

Cara (Caat), met de mannen Freddie Fingers Lee Parivon

Leo, Monique en Catman Kees

o.a Cas, Gummie, Zeeman in tijdens optreden met o.a. Breathless op 'n boerderij bij Liessel

Mari en Frans

Mari

Zo als gezegd werd destijds niet iedereen rebel, zoals ook vandaag de dag het geval is, maar er zijn veel mensen met die met veel plezier een leuke periode beleefd hebben en meetings en optredens bezocht hebben, of in De Vlucht voorbij kwamen.

Cara vertelde; "'Ik kwam een paar van de jongens tegen in een kroegje in Eindhoven, het klikte meteen en ik zou een keer met ze mee gaan. Het Karregat was mijn eerste meeting. Met een geleende petticoat van Diana  ging ik overal mee na toe en raakte ik vooral zeer goed bevriend met Theo. Ik was meteen in de ban van de Rock & Roll en dat is dus nooit meer over gegaan en nu 40 jaar later is dat nog steeds zo!!. Ik denk er dan ook nog vaak aan terug wat een geweldige mooie tijd het was."  

Kees is bijvoorbeeld ook zo'n figuur die niet van clubjes en rebel jasjes houdt, maar er wel altijd was, en er vooral nog steeds altijd is.  Het mooie is dat hoewel er mensen een tijdje buiten beeld zijn geweest, iedereen na ruim 40 jaar nog steeds dat zelfde Rock 'n Roll gevoel heeft  en dat is precies wat ons onderling verbind en wat nooit verdwijnt.

Cara Kamminga, Willy van de Heuvel

Duitse manshaft op bezoek (Robby Peselmann) 

De vlucht 

Theo, Zeeman, Frans, Ronald, Gertie

Bobby & Gestel

Theo, Bert, de Kid en Frans

Harrie ''de Kid''

The Kid

Marjon Jansen en Natasja Alberts

Marjon en Natasja

Ronnie

Frans Verhappen

Frans, Cas, Harrie en Diana met Frans 1977

Casje & Theo

Bobby

Willie, Kees en Rocky

Foto met Johnny van den Reek

Frans, Amsterdammer

Ferry ''de Kitl'' met zijn rebeljas

de METRO

Ronnie Bartels met Crazy Cavan shirt en Spits

Kees, Marcel, Ronald, Harrieke

Paul Koenen

Rebels with Mac Taple gear

Keesie

In de Vlucht met Mac Taple gear

Theo, Cas, Bobby, Maurice, Chrisje

Wijnand de Muis (Tatoos; nieuwe revue 1981)

Cas, Theo, Chrisje, Paultje, Maurice en Dirk, 

Mari en Frans met de orginele Rebel vlag

Dansles Dré

Frans met Freddie Fingers Lee jas

Onderweg naar Engeland

Bobby, Doortje, Gummie, Lambert, the Kid

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

Offline Website Builder