Mobirise
Original Rocking Rebels

                                      De plek waar ooit de Vlucht stond

             

Rock & roll kalender van de Nieuwe Vlucht

De Vlucht heette eerst ''de vluchtheuvel''

Een van de oudste foto's, we denken 1977 of '78, met rebels in ''de Vluchtheuvel''(de oorspronkelijke naam van de Vlucht ) aan in de Raiffeisenstraat 6.  Aanvankelijk is dit de bouwkeet van de eind jaren 50 gebouwde Metropole - studio M geweest, daarna nog enige tijd fietsenstalling en uiteindelijk in de jaren '60 in gebruik genomen door stichting Vorming Bedrijfsjeugd.  Deze foto (links) is uit de periode dat de Rebels nog geen Rebels heette maar Elvis Bende.
Op de foto wel een aantal die we nou nog steeds in de Eindhovense Rock & Roll scene tegen komen, zoals natuurlijk Frans van Dorst, (sunglasses) Kees Verbeek, Bertje van Hout, Marcel die toen al met de handen in het haar zat, Maar ook mensen die we zelden zien zoals Frans Verhappen met gitaar, Doortje van de Ven.
Ook de foto's hieronder zijn in die periode gemaakt, dus ook voor de Rocking Rebels ontstonden maar ook daar weer een groot aantal bekende uit de Eindhovense Rock & Roll scene van eind jaren 70 begin jaren 80.

Rocking Rebels

Rocking Rebels buiten bij de Vlucht

Kermis 1978 

Rocking Rebels 1979
Pre 'Rocking Rebels Eindhoven' 1979

meestal gingen deze op dus zeldzaam

Marske

Marcel, Maurice, Bobby en Cas

Maurice

Lambert en Bert

Zeeman, Frans, Cas, 

De foto hieronder, verhaalt een heel "hoofdstuk", van de Ouwe Rocking Rebels: Wij hadden ons ouwe clubhuis de Vlucht, aan de Raffeissenstraat nr 6 in Eindhoven, en daar zat Hotel Corso tegenover.... Die klaagden altijd over geluidsoverlast, en als de wouten dan onze Vlucht binnenkwamen, goed arrogant, werden ze van alle kanten bekogeld, met lege bierflessen. Op een keer vroeg een politie-man waarom dat niet anders kon. Frans zei hem, dat het al een heel verschil zou maken, als ze uit beleefdheid hun PET af zouden doen, ... en dat DEDEN ze daarna ook elke keer.  Zeker toen ze merkte dat er NIKS gegooid werd (Frans had zijn Mannen natuurlijk wel ingelicht!!)..

Enige tijd later kwamen ze 'n keer met een volle bus; 6 man, en uit beleefdheid lieten hun petten in de bus liggen! Dat ging goed en er werd niks gegooid, TOT ze terugkwamen bij hun bus.... ALLE petten waren uit de bus geschoept! haha Toen heb ik nog, als "Eerlijke Vinder", naar het Politieburo gebeld, of er een vindersloon aan vast zat? Nee dus! Een tijdje later zaten we in de Metro (wat later Dynamo werd), en we wilden als herinnering wel wat leuke foto's, met die petten, dus Lange Toon van Esch (ja die van de MacTaple strip) mee naar buiten, om de hoek, in de Kerkstraat, en PRECIES toen Toon afdrukte, kwam er een politiewagen voorbij; de bijrijder zat OMGEKEERD in de auto! Ha de jongen, links op de foto, groet ze nog, "vriendelijk"! In dat witte shirt, rechts van me is Peter Jansen. Jan Kanbier in da witte bloesje had er ook een op, maar hield em vlug omlaag.... Schijterd! Haha.. dus NU snappen jullie ook, waarom de rest, Inclusief Eef Berg zo staat te glunderen, op deze foto.. ha Enne: Gestolen goed, gedijt dus WEL, zelfs na 38 jaar nog! Yippie!!

Rocking Rebels

buiten bij de Vlucht

Frans, Jaguar, Greg

Gestel en Harry van Loon

Op een klein stationeke..

Leo, Monique en Catman Kees

Duitse manshaft op bezoek (Robby Peselmann) 

De vlucht 

Thielen, Zeeman, Frans, Ronald, Gertie

Bobby & Gestel

Thielen, Bert, de Kid en Frans

The Kid

Ronnie

Frans Verhappen Cas, Harrie en Diana met Frans 1977

Casje & Thielen

Bobby

Willie, Kees en Rocky

Foto met Johnny van den Reek

Frans, Amsterdammer

Ferry ''de Kitl'' met zijn rebeljas

Frans met Freddie Fingers Lee zunne jas

i

de METRO

Ronnie Bartels met Crazy Cavan shirt en Spits

Kees, Marcel, Ronald, Harrieke

Paul Koenen

Rebels with MacTaple gear

Keesie

In de Vlucht met Mac Taple gear

Thielen, Cas, Bobby, Maurice, Chrisje

Wijnand de Muis (Tatoos; nieuwe revue 1981)

Cas, Thielen, Chrisje, Paultje, Maurice en Dirk, 

Mari en Frans met de orginele Rebel vlag

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Keep on Rocking! | © Rocking Rebels Eindhoven - All rights reserved | Design: BarTech

Web page was built with Mobirise